Ingrediënten:
4 stukken kabeljauwfilet van elk ca. 125 gram
4 grote tomaten
1-3 rode Spaanse pepers
het sap van 1 citroen
1 eetlepel vers gehakte bieslook
1 afgestreken theelepeltje gemberpoeder
braadboter
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 70°.
Snij de pepers in de lengte doormidden, verwijder de zaadjes uit de peper en snij het pepervlees in zeer fijne reepjes.
Snij het vel van de tomaten kruislings in, leg ze een minuut in kokend water, stroop het vel van de tomaten af, verwijder het kroontje en snij ze in kleine blokjes.
Zet de pan op het vuur en laat deze boven hoog vuur even warm worden.
Doe een flinke scheut braadboter in de pan, wacht tot het schuim verdwenen is en de boter lichtbruin van kleur is.
Bak de kabeljauwfilets, rustig schuivend door de pan, tot de onderzijde mooi bruin is.
Draai ze voorzichtig met een spatel om en braad ook de andere zijde mooi bruin, neem ze uit de pan en hou de vis warm in de oven.
Fruit in de achtergebleven braadboter de fijngesnipperde peper even aan tot ze zacht worden, voeg de tomaatstukjes toe, schep alles goed om en roerbak de tomaat een paar minuten mee.
Schenk het citroensap erbij, strooi de gember er over, schep alles weer goed om, temper het vuur en laat alles met het deksel op de pan 10 minuutjes bij matig vuur zachtjes pruttelen.
Roer regelmatig door het gerecht zodat het niet aanzet en leg na tien minuten de vis terug in de pan, draai de vis een paar keer met een spatel om zodat de filets aan alle kanten met saus bedekt zijn.