Ingrediënten:
750 gram lamsbout zonder been
500 gram ontvelde en in blokjes gesneden tomaten
150 gram gesnipperd ontbijtspek
130 gram fijngesnipperde uien
1 in blokjes gesneden rode paprika
1 in blokjes gesneden groende paprika
zout en peper uit de molen
1 mespuntje cayennepeper
braadboter
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 120°.
Zet de pan op het vuur en laat deze boven hoog vuur even warm worden.
Doe een flinke scheut braadboter in de pan, wacht tot het schuim verdwenen is en de boter lichtbruin van kleur is.
Braad de lamsbout bij hoog vuur rondom bruin, neem hem uit de pan en leg de bout op een bord of schaal in de oven.
Fruit in het achtergebleven braadvet het ontbijtspek tot het kleur begint te krijgen en voeg dan de fijngesnipperde ui toe.
Laat de ui meefruiten tot ze glazig wordt, doe de paprikablokjes bij in de pan, roerbak deze mee tot ze kleur beginnen te krijgen en voeg de tomaatblokjes toe.
Strooi er een beetje zout en peper over, doe ook de chili poeder en een half kopje heet water bij in de pan.
Schep alles goed om en breng de inhoud van de pan tegen de kook.
Leg de lamsbout terug in de pan, temper het vuur iets, sluit het deksel op de pan en laat het vlees ca. 1,5 uur bij matig vuur zachtjes garen.
Draai de bout elk half uurtje even om.
Kijk regelmatig in de pan en schenk af en toe een beetje heet water bij het vlees zodat het niet droog wordt in de pan.