PERENTAART

Ingrediënten:

200 gram melk
100 gram bloem
90 gram fijne kristalsuiker
30 gram roomboter
8 gram vanillesuiker
2 eieren
3 rijpe handperen
2 theelepeltjes citroensap
mespuntje zout
poedersuiker

Bereiding:

Verhit de oven voor op 220°.
Vet een lage ovenschaal royaal in met boter.
Schil de peren, snij ze in vieren, haal het klokhuis eruit, snij van elk kwart zes lange reepjes en leg deze in een ronde (bloemvorm) in de ovenschaal.
Neem een ruime kom, klop de eieren los, meng deze samen met de bloem, suiker, zout en de melk met de garde goed door elkaar tot een egaal beslag.
Schenk dit beslag voorzichtig over de peerpartjes heen.
Maak met de kaasschaaf kleine krullen van de roomboter en verdeel ze over de schotel.
Schuif deze vervolgens in de oven, verlaag de temperatuur naar 170° en bak de taart in 45 minuten goudbruin en gaar.
Kijk regelmatig, zonder de oven te openen, of het niet te hard gaat.
Bestrooi de perentaart met poedersuiker en serveer hem koud of lauwwarm.
Geef er een flinke dot slagroom bij.