Ingrediënten:
600 in reepjes gesneden kipfilet
300 gram warme runderbouillon
250 gram fijngesnipperde kastanjechampignons
120 gram fijngesnipperde ui
150 gram koud water
60 gram bloem
14 gram kipkruiden
1 eetlepel vers gehakte peterselie
zout en peper uit de molen
flinke scheut rode wijn
braadboter
Bereiding:
Zet de braadpan op het vuur en laat deze boven hoog vuur even warm worden.
Doe een flinke scheut braadboter in de pan, wacht tot het schuim verdwenen is en de boter lichtbruin van kleur is.
Doe het vlees in de pan en laat de onderkant iets bruin worden.
Schep het een keer om en laat het weer bruin worden.
Herhaal dit tot alle reepjes bruin van kleur zijn.
Bestrooi het vlees met de kipkruiden en roerbak de kipreepjes boven hoog vuur tot deze allemaal bruin zijn.
Doe de champignons erbij in de pan en roerbak deze mee tot ze kleur krijgen.
Schep de uisnippers erbij en bak deze mee tot ze glazig zijn.
Blus alles af met de bouillon en doe er ook een flinke scheut rode wijn bij.
Breng alles tegen de kook, maak met een garde van de bloem en het koude water een bloempapje en bind het gerecht hiermee af.
Temper het vuur iets en laat het gerecht nog even nagaren.
Schep de kip in een schaal.
Strooi er wat vers gehakte peterselie over.
Lekker met rijst en komkommersalade.