Ingrediënten:
1 baguette/stokbrood
250 gram mozzarella
250 gram tomaten
80 gram geraspte kaas
70 gram fijngesnipperde rode ui
1/2 theelepeltje gedroogde basilicum
1/2 theelepeltje gedroogde oregano
zout en peper uit de molen
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 190°.
Snij de tomaat doormidden, haal de zaadlijsten eruit zodat je alleen het tomaatvlees overhoud en snij dit in zeer fijne blokjes.
Schil de rode ui, en snij deze ook in zeer fijne blokjes
Neem een ruime kom en meng de tomaat, geraspte kaas, ui, basilicum, oregano en zout en peper uit de molen heel goed door elkaar.
Snij het brood diagonaal in plakken van elk ca. 1 centimeter dikte.
Leg ze los van elkaar op een ovenbakplaat, verlaag de oventemperatuur naar 120°, schuif de schaal in de oven en bak het brood in 4 a 5 minuten goudbruin.
Neem de schaal uit de oven, zet de oventemperatuur weer op 190° en verdeel het tomatenmengsel gelijkmatig over het brood.
Snij de mozzarella in plakjes en leg die op het tomaatmengsel.
Schuif de bakplaat met de bruchetta terug in de oven en bak de bruchetta’s bij 190° in ongeveer 5 minuten af tot de kaas over de topping smelt.