Ingredienten:
600 gram in reepjes van 1 cm. dikte gesneden kogel of haasbiefstuk.
150 gram in schijfjes gesneden kastanjechampignons.
500 gram schoongemaakte, in kleine reepjes gesneden rode paprika.
200 gram koksroom.
50 gram in zeer fijne reepjes gesneden ontbijtspek.
80 gram fijn gesnipperde ui.
70 gram tomatenpuree.
10 gram paprikapoeder mild.
40 gram bloem.
100 gram water.
Een flinke scheut wodka.
braadboter.
Zout en peper uit de molen.
Bereiding:
Klop met een garde water en bloem tot een glad papje.
Zet de wokpan op het vuur en laat deze boven hoog vuur even warm worden. Doe een flinke scheut braadboter in de pan, wacht tot het schuim verdwenen is en de boter lichtbruin van kleur is.
Doe de biefstuk in de pan, bestrooi het met zout en peper en bak het boven hoog vuur onder af en toe roeren tot deze lichtbruin is.
Schep het vlees uit de pan en hou het warm.
Doe braadboter in de wokpan en bak de champignons boven hoog vuur alroerend lichtbruin.
Doe de resterende braadboter in de pan en roer de aanbaksels met een spatel goed los.
Bak de spekjes boven hoog vuur totdat ze lichtbruin beginnen te kleuren.
Doe er de champignons bij en laat deze ook iets kleur krijgen.
Vervolgens de paprika en de ui bij in de pan, alles goed omscheppen en even laten fruiten tot de ui glazig wordt.
Doe de tomatenpuree, paprikapoeder, een flinke scheut wodka en de room bij in de pan, schep alles goed door elkaar en laat de saus iets inkoken totdat deze mooi loopt.
Maak de saus op smaak met zout, peper en iets sambal.
Zet de schaal met biefstukreepjes op tafel en geef de saus apart van de biefstuk in een sauskom.
Lekker het gekookte of gebakken aardappeltjes, friet, pasta of rijst met groene groenten of bloemkool.
Kijk voor alle op tv uitgezonden recepten op:
Recepten.