BAMI GORENG

Ingrediënten:

250 gram mie nestjes
200 gram kleingesneden kipfilet
150 gram garnalen
100 gram kleingesneden gekookte ham
100 gram fijngesnipperd ontbijtspek
100 gram fijngesnipperde rode ui
200 gram fijngesneden Chinese kool
200 gram in fijne ringen gesneden prei
20 gram ketjap manis
15 gram sambal oelek
braadboter

Bereiding:

Breek de mie in kleine stukjes, zodat het mengen na het koken makkelijker gaat.
Kook de mie in ruim water, waaraan een eetlepel zout is toegevoegd,  gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Zet een ruime braadpan op het vuur en laat deze boven hoog vuur even warm worden.
Verhit een flinke scheut braadboter in de pan, wacht tot het schuim verdwenen is en de boter lichtbruin van kleur is.
Doe de kleingesneden kipfilet in de pan, verdeel het over de bodem van de pan en laat de onderkant lichtbruin en gaar worden.
Schep het een keer om en laat ook deze stukjes kleur krijgen.
Herhaal dit tot alle blokjes gaar zijn.
Doe het ontbijtspek erbij en roerbak dit mee tot het begint te kleuren.
Doe de fijngesnipperde ui erbij, roerbak deze mee tot hij glazig is, voeg vervolgens de ham en even later ook de kool en de prei toe, blijf roerbakken tot de groente beetgaar is en roer er dan een flinke scheut ketjap en anderhalve theelepel sambal doorheen.
Voeg als laatste de garnalen en de gekookte mie toe, schep alles goed door elkaar en laat de bami nog een klein minuutje doorwarmen.
Schep de bami goreng in een schaal en geef er atjar tjampoer bij.