PASTA TORINO

Ingrediënten:

500 gram pasta
500 gram gekruid gehakt *
200 gram in plakjes gesneden kastanjechampignons
100 gram fijngesnipperde zongedroogde tomaatjes
150 gram gezeefde tomaat
50 gram fijngesnipperde ui
20 gram bloem
80 gram koud water
1 in fijne ringen gesneden lente-uitje
braadboter

Bereiding:

Kook de pasta goed gaar in ruim water met een halve eetlepel zout.
Giet de pasta af en laat deze goed uitlekken.
Zet de braadpan op het vuur en laat deze boven hoog vuur even warm worden.
Doe een scheut braadboter in de pan en wacht tot het schuim verdwenen is en de boter lichtbruin van kleur is.
Doe het gehakt in de pan en bak het rul door het met een spatel tijdens het bruinbakken in kleine stukjes te verdelen.
Als het gehakt mooi aangebraden en rul is, de champignons erbij doen, goed omscheppen en even mee laten braden tot ze wat kleur krijgen.
Vervolgens de uiblokjes erbij en deze mee laten braden tot ze glazig worden.
Voeg al roerend de gezeefde tomaat toe en breng de saus tegen de kook.
Maak met een garde van de bloem en het water een papje en bind de saus hiermee af.
Temper het vuur en laat de saus nog een klein minuutje bij laag vuur doorgaren.
Schep de saus door de gekookte pasta en schep ook de zongedroogde tomaatjes erdoor.
Strooi de lente-ui ringetjes over de pasta als deze op het bord ligt.

* Zelf gehaktkruiden maken?   Kijk op:
RECEPTEN – ZELF KRUIDEN MAKEN – Gehaktkruiden.