Ingrediënten:
1 liter warme runderbouillon
300 gram gebroken mie
350 gram in dunne reepjes gesneden kipfilet
250 gram in dunne ringen gesneden prei
30 gram fijngesnipperde ui
10 gram ketjap manis
10 gram kipkruiden
3/4 eetlepel fijngehakte gember
mespuntje vijfkruiden poeder
braadboter
Bereiding:
Breng in een ruime kookpan 2 liter water aan de kook waaraan een halve eetlepel zout is toegevoegd en kook de mie daarin gaar.
Koel de gekookte mie met koud stromend water in een zeef of vergiet af.
Zet de kookpan weer op het vuur en laat deze boven hoog vuur even warm worden.
Doe een flinke scheut braadboter in de pan, wacht tot het schuim verdwenen is en de boter lichtbruin van kleur is.
Roerbak de kipfilet boven hoog vuur tot ze iets bruin begint te kleuren, voeg de gesnipperde ui toe en laat deze meefruiten tot ze glazig is.
Doe de preiringen, de gember, vijfkruiden poeder en de ketjap bij in de pan, laat dit even meefruiten en beetgaar worden.
Schenk de verwarmde bouillon bij in de pan, roer alles goed om breng de soep aan de kook en voeg de mie toe.
Temper het vuur iets en laat de soep een paar minuutjes zachtjes doorwarmen.