SPINAZIE SOUFFLE

Ingrediënten:

450 gram biologische diepvries spinazie
400 gram melk
150 gram in kleine blokjes gesneden gorgonzola
100 gram geraspte boerenkaas
50 gram roomboter
50 gram bloem
4 eieren
1 eetlepel vers gehakte peterselie
1 eetlepel vers gehakte basilicum
zout en peper uit de molen

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200°.
Vet een ruime ovenschaal in met wat olie.
Splits de eieren en klop de eiwitten stijf.
Smelt de boter in een kookpan en roer de bloem erdoor.
Voeg beetje voor beetje de melk toe en blijf roeren tot een egale gladde saus.
Roer de geraspte boerenkaas erdoor, neem de pan van het vuur en roer dan ook de eidooiers en de blokjes gorgonzola door de saus.
Laat de spinazie goed uitlekken, schep deze samen met de peterselie en basilicum en peper en zout door de saus.
Schep als laatste het geklopte eiwit rustig door de saus en vul de ovenschaal met dit soufflemengsel.
Schuif de schaal in de oven en laat deze in ca. 30 minuten bij 200° goudbruin en gaar worden.
Kijk regelmatig, zonder de oven te openen, of het niet te hard gaat.
Geef er gebakken aardappeltjes bij.