GAZPACHO

30 juni foto 2

Ingrediënten:

450  gram komkommer
100  gram in blokjes gesneden ui
400  gram rode paprika
500  gram gezeefde tomaat
70  gram tomatenpuree
800  gram water
50  gram rode wijnazijn
50  gram olijfolie extra vergine
6 sneetjes gekruimeld wittebrood (liefst twee dagen oud)
Zout en peper uit de molen
Sambal

Bereiding:

Schil de komkommer met een kaasschaaf en snij deze in kleine blokjes.
Snij de paprika doormidden, haal de zaadlijsten en de zaadjes eruit en snij de paprika ook in kleine blokjes.
Schil de ui en maak er eveneens kleine blokjes van.
Doe alles in een ruime diepe kom os soeppan, voeg het broodkruim toe en schep dit door de groenten.
Giet de gezeefde tomaat, de tomatenpuree, het water, de wijnazijn en de olijfolie erover pureer dit met een staafmixer tot het fijn van structuur is.
Proef de soep en maak hem op smaak met zout, peper en een beetje sambal.
Zet de soep afgedekt enkele uren in de koelkast, zodat hij goed koud is als hij geserveerd wordt.
Je kunt deze soep maar een dag bewaren in de koelkast.

Geef er chapata (Spaans brood) ciabatta, stokbrood of Turks brood bij.
Een paar schijven koude meloen maakt het gerecht compleet.

 

 

 

2 gedachten over “GAZPACHO”

  1. When I read an article on this topic, baccaratcommunity the first thought was profound and difficult, and I wondered if others could understand.. My site has a discussion board for articles and photos similar to this topic. Could you please visit me when you have time to discuss this topic?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *