BOEUF BOURGUIGNON

Ingrediënten:

900 gram in blokjes gesneden runder stoofvlees
300 gram fijngesnipperde ui
250 gram in niet te dunne schijven gesneden kastanje champignons
250 gram in kleine blokjes gesneden wortel
150 gram fijngesnipperd ontbijtspek
150 gram rode wijn
100 gram tomatenpuree
30 gram mosterd
20 gram stoofvleeskruiden

Bereiding:

Zet de pan op het vuur en laat deze boven hoog vuur even warm worden.
Doe een flinke scheut braadboter in de pan, wacht tot het schuim verdwenen is en de boter lichtbruin van kleur is.
Verdeel het vlees over de bodem van de pan, roer niet door het vlees, schep het pas om als het aan de onderzijde mooi bruin is.
Herhaal dit tot alles bruin aangebraden is.
Strooi de kruiden over het vlees, schep het goed om en voeg het gesnipperde ontbijtspek, kastanjechampignons, wortelblokjes en de fijngesnipperde ui toe.
Schep alles goed door elkaar, laat het een paar minuten braden tot de ui glazig is, schenk de wijn en 2 kopjes heet water bij in de pan en roer alles weer goed om.
Temper het vuur, sluit het deksel op de pan en laat het vlees in 4 uur door en door gaar stoven,
Roer regelmatig door het vlees en voeg af en toe wat heet water toe als er teveel van het stoofvocht verdampt.
Zet de pan op tafel, geef er gekookte aardappelen en sperziebonen, bloemkool of broccoli bij.