Ingredienten:
4 kogel- of haasbiefstukjes van elk 100/125 gram
100 gram vleesbouillon
100 gram slagroom
3 eetlepels Franse mosterd
braadboter
zout en peper uit de molen
Bereiding:
Verhit in een ruime koekepan een flinke scheut braadboter tot deze lichtbruin van kleur, en het schuim verdwenen is.
Bak het vlees al schuivend boven een hoog vuur tot de onderzijde mooi bruin van kleur is.
Draai de biefstukjes om en bak ook deze zijde mooi bruin.
Bestrooi het vlees met zout en peper, neem het uit de pan en doe de mosterd en de bouillon bij het achtergebleven braadvet.
Roer de aanbaksels goed los.
Voeg de slagroom toe, roer alles rustig door en blijf roeren tot de saus iets ingedikt is.
Bind de saus, indien nodig, met een bloempapje.
Temper het vuur, doe het vlees terug in de pan en laat de biefstuk afhankelijk van hoe doorbakken u deze wilt hebben, nog even nagaren.
Lekker met gekookte of gebakken aardappeltjes, rijst, pasta met sperzieboontjes, sla, snijbonen, broccoli of doperwtjes.
Kijk voor alle op tv uitgezonden recepten op:
Recepten.