Ingrediënten:
400 gram couscous
500 gram kokend water
400 gram ontvelde tomaten
200 gram geraspte boerenkaas
200 gram in reepjes gesneden gekookte slagers ham
100 gram groene pesto
70 gram tomaten puree
2 losgeklopte eieren
4 gram paprikapoeder mild
zout en peper uit de molen
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200°.
Neem een ruime ovenschaal, verdeel de couscous gelijkmatig over de schaal en schenk het kokende water en voorzichtig bij.
Laat de schaal ca. vijf minuten staan zodat de couscous het vocht op kan nemen.
Snij de tomaten in partjes, schep deze partjes samen met de ham reepjes, pesto, losgeklopt ei, tomatenpuree, paprikapoeder, zout en peper door de couscous.
Strooi de geraspte kaas over de inhoud van de schaal, schuif de schaal in de oven en laat deze 15 tot 20 minuten garen bij 200°.
Kijk regelmatig , zonder de deur te openen, in de oven of het niet te hard gaat.
Geef er komkommersalade of tomatensalade bij.