Ingrediënten:
600 gram kabeljauwfilet
10 gram kipkruiden
400 gram goed gewassen en kleiner gesneden spinazie
100 gram in plakjes gesneden kastanjechampignons
30 gram fijngesnipperde ui
30 gram bloem
100 gram koud water
zout en peper uit de molen
braadboter
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 70°.
Zet de braadpan op het vuur en laat deze boven hoog vuur even warm worden.
Doe een flinke scheut braadboter in de pan, wacht tot het schuim verdwenen is en de boter lichtbruin van kleur is.
Bak de vis boven redelijk hoog vuur, al schuivend tot de onderzijde bruin is, draai deze om, bak ook de andere zijde bruin, neem de vis uit de pan, bestrooi deze met de kruiden en hou ze warm in de oven.
Roerbak de champignons in het achtergebleven braadvet, laat ze iets kleur krijgen en schep dan de ui erbij.
Fruit deze mee tot ze glazig worden.
Doe de spinazie bij in de pan en schep alles goed om.
Blijf boven hoog vuur een paar minuten roerbakken totdat de spinazie geslonken is.
Maak met een garde van de bloem en het koude water een papje en bind het gerecht ermee.
Temper het vuur en laat alles nog een klein minuutje zachtjes nagaren.
Schep de spinazie in een voorverwarmde schaal en zet deze samen met de kabeljauw op tafel.
Door tijdens het roerbakken van de spinazie 100 gram koksroom toe te voegen wordt de spinazie romiger.