Ingrediënten:
4 blinde vinken
200 gram ontvelde en in blokjes gesneden tomaten
150 gram in schijfjes gesneden kastanjechampignons
50 gram fijngesnipperd ontbijtspek
50 gram fijngesnipperde ui
braadboter
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 70°.
Zet de braadpan op het vuur en laat deze boven hoog vuur even warm worden.
Doe een flinke scheut braadboter in de pan, wacht tot het schuim verdwenen is en de boter lichtbruin van kleur is.
Bak de vinken boven een tamelijk hoog vuur rondom bruin.
Temper het vuur zodra ze mooi bruin gekleurd zijn, voeg een scheut heet water toe, sluit het deksel op de pan en laat de vinken 8 á 10 minuten zachtjes garen.
Neem ze dan uit de pan, leg ze op een bord in de oven en hou ze warm.
Zet het vuur weer hoog en bak in het achtergebleven braadvet de champignons met het ontbijtspek tot de champignons kleur beginnen te krijgen.
Doe de gesnipperde ui bij in de pan en fruit deze mee tot ze glazig is. Voeg dan de gesneden tomaat toe, temper het vuur, schep de tomaat goed om en laat alles een minuutje zachtjes pruttelen.
Doe de gebraden vinken weer in de pan en laat alles met het deksel op de pan bij matig vuur nog 4 á 5 minuten smoren.
Neem dan de vinken uit de pan en leg ze op een voorverwarmde schaal, schenk de champignon-tomaat saus erover en zet de schaal op tafel.