Ingrediënten:
500 gram in reepjes gesneden varkensstooflapjes
100 gram fijngesnipperde ui
100 gram bouillon
80 gram wijnazijn
2 eetlepels geraspte mierikswortel
zout en peper uit de molen
braadboter
Bereiding:
Zet de pan op het vuur en laat deze boven hoog vuur even warm worden.
Doe een flinke scheut braadboter in de pan, wacht tot het schuim verdwenen is en de boter lichtbruin van kleur is.
Fruit de gesnipperde ui boven een hoog vuur tot deze glazig is.
Voeg het dan in reepjes gesneden vlees toe en strooi er peper en het zout over.
Als het vlees bruin is voeg dan de verwarmde bouillon en wijnazijn bij in de pan.
Roer alles goed om en laat de inhoud van de pan boven een matig vuur ongeveer een uur gaar smoren.
Schep alles uit de pan in een voorverwarmde schaal. Strooi er de geraspte mierikswortel erover en plaats de schaal op tafel.
Lekker met gekookte aardappeltjes en bloemkool.