Ingrediënten:
4 varkensschnitzels van elk 125 gram
100 gram fijngesnipperd ontbijtspek
150 gram in plakjes gesneden kastanje champignons
80 gram in ringen gesneden rode ui
80 gram droge witte wijn
80 gram kipbouillon
30 gram bloem
70 gram koud water
1 ei
schoteltje met bloem
schoteltje met paneermeel
zout en peper uit de molen
braadboter
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 70°.
Breek het ei, roer dit met de garde los met 15 gram koud water.
Roer met de garde van de 20 gram bloem en het koude water een bloempapje.
Bestrooi de schnitzels met zout en peper, haal het vlees door de bloem, daarna door het losgeklopte ei en vervolgens door het paneermeel.
Zet de braadpan op het vuur en laat deze boven hoog vuur even warm worden.
Doe een scheutje braadboter in de pan en wacht tot het schuim verdwenen is en de boter lichtbruin van kleur is.
Bak het spek boven matig vuur tot het knapperig en lichtbruin van kleur is, doe de champignons en de uiringen bij in de pan, roerbak dit tot de ui glazig is en schep het uit de pan in een schaaltje.
Doe twee flinke scheuten braadboter in de pan bij het achtergebleven braadvet, wacht tot het schuim verdwenen is en de boter lichtbruin van kleur is en roer de aanbaksels goed los.
Bak de schnitzels een voor een bij matig vuur in ca. 10 minuutjes bruin en gaar.
Blijf tijdens het braden de schnitzels rustig door de pan schuiven en zet vooral het vuur niet te hoog zodat het paneermeel niet te donker wordt.
Neem ze uit de pan en hou ze op een bord of schaal in de oven warm bij 70°.
Doe als alle schnitzels gebraden zijn het gefruite spek, ui en champignon terug in de pan, schenk de wijn en bouillon erbij, zet het vuur hoog, roer de aanbaksels goed los en laat de saus aan de kook komen.
Bind de saus met het bloempapje, maak indien nodig op smaak met zout en peper, temper het vuur en laat de saus een minuutje zachtjes pruttelen.
Schenk hen dan in een sauskom en zet deze met de schnitzels op tafel.