PASTA CARBONARA

Ingrediënten:

500 gram gemengd gehakt
200 gram koksroom
100 gram fijngesnipperd ontbijtspek
60 gram fijn gesnipperde ui
30 gram bloem
80 gram koud water
2 losgeklopte eieren
12 gram vleeskruiden
halve eetlepel vers gehakte peterselie
zout en peper uit de molen
braadboter

Bereiding:

Meng het gehakt met de vleeskruiden en een derde deel van de gesnipperde ui goed door elkaar.
Zet de braadpan op het vuur en laat deze boven hoog vuur even warm worden.
Doe een flinke scheut braadboter in de pan, wacht tot het schuim verdwenen is en de boter lichtbruin van kleur is.
Doe het gehakt in de pan en roerbak het boven hoog vuur rul door het met een spatel tijdens het bakken klein te maken.
Als het gehakt goed aangebraden is de resterende ui en het ontbijtspek bij in de pan doen, schep deze goed door het gehakt en laat alles even braden tot de ui glazig is.
Voeg de eieren toe, blijf goed roeren en laat deze meegaren.
Vervolgens de koksroom en de peterselie erbij doen en blijven roeren tot de inhoud van de pan begint te pruttelen.
Klop met een garde het water en de bloem tot een glad papje.
Bind de saus met het bloempapje en laat deze een klein minuutje nagaren.
Maak alles op smaak met zout en peper.
Schenk de saus in een voorverwarmde schaal.
Lekker met alle soorten pasta, maar deze saus kan het ook uitstekend bij gekookte rijst geserveerd worden.
Geef er een komkommersalade bij.