MACARONI

Ingrediënten:

400  gram macaroni
300  gram gekruid gehakt
150  gram in schijfjes gesneden kastanjechampignons
20  gram fijngesnipperde ui
100  gram gezeefde tomaat
30  gram tomatenpuree
braadboter
20  gram bloem
60  gram water

Bereiding:

Kook de macaroni goed gaar in ruim water waaraan een halve eetlepel zout is toegevoegd.
Maak met een garde van de bloem en het water een papje.
Zet de wokpan op het vuur en laat deze boven hoog vuur even warm worden.
Doe een flinke scheut braadboter in de pan en wacht tot het schuim verdwenen is en de boter lichtbruin van kleur is.
Doe het gehakt in de pan en roerbak het rul door het met een spatel tijdens het bakken in kleine stukjes te verdelen.
Als het gehakt goed aangebraden en rul is, mogen de champignons erbij, deze goed omscheppen en even mee laten braden tot ze wat kleur krijgen.
Vervolgens de gesnipperde ui erbij doen en mee laten braden tot ze glazig zijn. (laat de uiblokjes niet donker worden want dan worden ze bitter van smaak)
Voeg de gezeefde tomaat en de tomatenpuree toe en blijf roeren tot de saus begint te pruttelen.
Roer het bloempapje nog even door en bind de saus met het papje.
Temper het vuur en laat de saus nog een klein minuutje bij laag vuur doorgaren.
Mocht de saus iets te dik zijn, dan kan deze met een beetje koud water verdund worden.
Geef de saus apart bij de gekookte macaroni of schep beiden in een grote kom door elkaar.
Eventueel 200 gram geraspte, of in kleine blokjes gesneden kaas over de macaroni kruimelen als deze op het bord ligt.