Ingrediënten:
700 gram gekruid gehakt
60 gram paneermeel
2 eetlepels fijngehakte selderij
2 losgeklopte eieren
8 gram kerriepoeder
boter
8 fijngesnipperde abrikozen
130 gram fijngesnipperde ui
80 gram suiker
40 gram zonnebloemolie
40 gram azijn
klein mespuntje kruidnagelpoeder
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200°.
Vet een ruime ovenschaal in met boter.
Meng het gehakt, ei, paneermeel, selderij en kerriepoeder in een ruime kom goed door elkaar.
Doe het gehakt in de ovenschaal, schuif de schaal midden in de oven en laat het in 20-30 minuten goudbruin en gaar worden.
Zet de braadpan op het vuur en laat deze boven hoog vuur even warm worden.
Doe de zonnebloemolie in de pan en laat deze even warm worden.
Fruit de ui in de olie tot deze iets begint te bruinen, voeg de abrikozen, suiker, azijn en iets kruidnagel toe.
Breng het tegen de kook laat de chutney ca. 10 minuten zachtjes pruttelen en zet de pan van het vuur.
Neem het gehakt uit de oven, snij het in plakken, leg het op een voorverwarmd bord en schenk er warme abrikozenchutney over.
Lekker met gebakken aardappeltjes en snijbonen.