Ingrediënten:
4 x 150 gram kabeljauwfilet
120 gram mayonaise
100 gram paneermeel
20 gram citroensap
12 cocktailtomaatjes
1 eetlepel vers gehakte peterselie
Olijfolie
Zout en peper uit de molen
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180°.
Vet een ruime ovenschaal in met wat olie of braadboter.
Leg de kabeljauwfilet los van elkaar in de ovenschaal en bestrijk de bovenkant met de mayonaise.
Snij de tomaatjes doormidden en leg ze met aangesneden kant naar beneden bij de vis.
Neem een ruime kom en meng het paneermeel, peterselie, citroensap en wat zout en peper goed door elkaar.
Strooi dit gelijkmatig over de vis en besprenkel alles met een beetje olijfolie.
Schuif de schaal in de oven en laat de kabeljauw in ca. 20 minuten garen tot het korstje goudbruin en krokant is.
Kijk regelmatig in de oven, zonder de deur te openen, zodat het niet te hard gaat.
Lekker met komkommersalade en een stukje stokbrood.
Kijk voor komkommersalade op:
RCEPTEN: Salades – komkommersalade