RUCOLASOEP

Ingrediënten:

1 liter warme kippenbouillon
60 gram fijngesnipperde ui
60 gram fijn geraspte aardappel
250 gram slagroom
150 gram rucola
50 gram rucola
60 gram geraspte boerenkaas
2 eetlepels geroosterde pijnboompitten
braadboter
zout en peper uit de molen

Bereiding:

Zet een ruime soeppan op het vuur en laat deze boven hoog vuur even warm worden.
Doe een flinke scheut braadboter in de pan, wacht tot het schuim verdwenen is en de boter lichtbruin van kleur is.
Fruit de ui boven hoog vuur tot deze glazig is.
Schenk de kippenbouillon, direct daarna de slagroom en als laatste de geraspte aardappel bij in de pan en roer dit goed door elkaar. Breng de soep tegen de kook, temper het vuur en laat de soep 10 minuten bij matig vuur heel zachtjes koken.
Roer regelmatig door de soep zodat deze niet aanzet.
Neem de pan van het vuur, doe 150 gram rucola in de soep en pureer de soep met de staafmixer fijn.
Verdeel de soep over vier borden en garneer deze af met de resterende rucola, pijnboompitten en de geraspte boerenkaas.