250 gram donkere basterdsuiker
200 gram zachte boter
70-100 gram melk (afhankelijk van de stevigheid van het deeg)
80 gram keukensiroop
4 theelepeltjes bakpoeder
3 theelepeltjes kaneel
1 theelepel gemberpoeder
1 theelepel gemalen kardemom
1/2 theelepeltje zout
1/2 theelepeltje gemalen foelie
1/2 theelepeltje gemalen kruidnagel
Bereiding;
Roer de zachte boter met de basterdsuiker in een ruime kom tot een gladde pasta.
Voeg de bloem, keukensiroop, bakpoeder, zout en alle kruiden toe. Doe ruim de helft van de melk erbij en meng alles goed door elkaar tot een mooie egaal deeg.
Als het deeg tijdens het kneden te stevig aanvoelt af en toe een beetje melk toevoegen, maar het deeg mag niet te zacht worden. Maak van het deeg als het mooi egaal gemengd is een bal, plet de bal een beetje, verpak deze in plastic folie, en leg hem een uurtje in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 180° en vet een ovenbakplaat in met wat olie.
Neem na een uur het deeg uit de koelkast, maak van het deeg rolletjes van ca. 1 centimeter dikte en snij deze in stukjes van elk ca. 1 centimeter.
Rol er balletjes van en leg ze los van elkaar op de bakplaat. Let op dat alle balletjes even groot zijn.
Schuif de bakplaat met kruidnoten in de oven en bak ze in 15/20 minuten gaar bij 180°.
Laat ze als ze uit de oven komen op een rooster afkoelen, dan worden ze lekker knapperig.