Ingrediënten:
700 gram runder sucadelappen of riblappen
200 gram bouillon
100 gram grof gesnipperde sjalotjes
4 in kleine ringen gesneden lente-uitjes
40 gram ketjap manis 3
30 gram bloem
30 gram sherry
1 theelepeltje suiker
1 theelepeltje gemberpoeder
1/2 theelepeltje vijfkruidenpoeder
1/4 theelepeltje chili poeder
zout en peper uit de molen
braadboter
Bereiding:
Zet de braadpan op het vuur en laat deze boven hoog vuur even warm worden.
Doe een flinke scheut braadboter in de pan, wacht tot het schuim verdwenen is en de boter lichtbruin van kleur is.
Schep de sjalotjes en lente-uitjes in de pan, strooi de gemberpoeder en de chilipoeder erover en fruit ze tot ze zacht zijn en iets kleur beginnen te krijgen.
Schep ze uit de pan in een schaaltje.
Meng de bloem met zout en peper en schep dit goed door het vlees.
Doe weer een flinke scheut braadboter in de pan en laat ook deze weer lichtbruin worden.
Leg het vlees in de pan en braad het al schuivend tot de onderzijde bruin is, draai het om en braad ook de andere zijde mooi bruin.
Blus het af met de bouillon en schenk de ketjap en sherry erbij,
Schep daarna de gefruite lente-ui en de sjalotjes erdoorheen en voeg vervolgens alle overige ingrediënten toe.
Roer alles goed door elkaar, sluit het deksel op de pan, temper het vuur en laat het vlees in 2 a 3 uur bij matig vuur zachtjes stoven tot het boterzacht is.
Roer regelmatig door de pan zodat het niet aanzet en voeg wat heet water toe als er teveel van het stoofvocht verdampt.
Lekker met Chinese zoetzure kool
Kijk voor Chinese zoetzure kool op:
RECEPTEN: Diverse recepten