150 gram koude boter
30 gram ijskoud water
200 gram in kleine stukjes gesneden verse roomkaas
200 gram geraspte oude boerenkaas
150 gram melk
4 losgeklopte eieren
1 eetlepel maïzena
zout en peper uit de molen
|
Bereiding:
Neem een ruime kom, zet de zeef op de kom en doe de bloem samen met een mespuntje zout in de zeef.
Tik met een vinger tegen de zeef totdat alle bloem in de kom ligt.
Snij de koude boter in kleine blokjes, doe deze bij de bloem, schenk het koude water erbij en kneed het deeg tot een mooie stevige bal.
Plet deze bal iets en leg hem afgedekt met plastic folie een half uurtje in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 170°.
Smeer een springvorm van ca. 20 centimeter aan de binnenzijde in met boter.
Zorg dat het aanrecht superschoon is, strooi er wat bloem op.
Leg het deeg op het aanrecht, rol het uit tot een ronde lap van ca. 30 centimeter en bekleed hiermee een beboterde springvorm.
Prik met een houten cocktailprikker gaatjes in de deegbodem.
Doe in een ruime kom de roomkaas, geraspte kaas, losgeklopte eieren, melk, maïzena en wat zout en peper naar smaak goed door elkaar.
Schep deze vulling in de taartvorm en bak de kaastaart op een rooster in het midden van de voorverwarmde oven gaar en goudbruin in 40 a 50 minuten.
Kijk regelmatig (zonder de oven te openen) zodat de taart niet te donker wordt.
Laat de taart als hij klaar is iets afkoelen en verwijder de rand van de vorm.
Serveer de taart lauwwarm of koud.
Schaaltje komkommersalade erbij smaak lekker verfrissend.
Kijk voor komkommersalade op:
RECEPTEN: Salades – Komkommersalade.