ZWITZERS STOOFPOTJE

Ingrediënten:

500  gram in blokjes gesneden riblappen of sucadelappen
300  gram fijngesnipperde ui
200  gram in kleine blokjes gesneden winterwortel
400  gram sterke runderbouillon
3  grote, ontvelde, in blokjes gesneden tomaten
1  eetlepel tomatenpuree
halve eetlepel oregano
mespuntje laurierpoeder
braadboter
zout en peper uit de molen

Bereiding:

Zet de braadpan op het vuur en laat deze boven hoog vuur even warm worden.
Doe een flinke scheut braadboter in de pan, wacht tot het schuim verdwenen is en de boter lichtbruin van kleur is.
Verdeel het vlees over de bodem van de pan en laat de onderkant boven hoog vuur mooi bruin worden.
Schep het een keer om en laat ook dit weer even bruinen.
Herhaal dit tot alle blokjes bruin gekleurd zijn, kruid het met zout en peper, schep dit goed door elkaar.
Doe de gesnipperde ui bij in de pan, laat deze meefruiten tot ze glazig is, doe de tomatenpuree erbij en laat deze even meebraden om het zuur weg te nemen.
Voeg vervolgens de wortel, tomaat, oregano en de laurierpoeder toe, schep dit goed door elkaar, schenk de bouillon bij in de pan en laat alles aan de kook komen.
Temper het vuur, sluit het deksel op de pan en laat het stoofpotje ongeveer 2 uur zachtjes pruttelen tot het vlees gaar is.
Roer regelmatig door de pan en voeg wat heet water toe als er teveel braadvocht verdampt.

Lekker met pasta, spetzli of gekookte rijst met sperzieboontjes, doperwtjes of broccoli.

Kijk voor spetzli op:
RECEPTEN: Diversen