PROVENCAALSE REEPJES

PROVENCAALSE REEPJES

Ingrediënten:

500 gram in smalle reepjes gesneden varkens schnitzelvlees
12 gram Provençaalse kruiden
60 gram fijngesnipperde ui
40 gram julienne gesneden ontbijtspek
100 gram sterke vleesbouillon
40 gram bloem
100 gram koud water
flinke scheut droge witte wijn
braadboter
zout en peper uit de molen
sambal

Bereiding:

Breng de bouillon tegen de kook.
Zet de pan op het vuur en laat deze boven hoog vuur even warm worden.
Doe dan de braadboter in de pan, wacht tot het schuim verdwenen is en de boter lichtbruin van kleur is.
Doe de vleesreepjes in de pan, bestrooi ze met de Provençaalse kruiden en roerbak ze boven hoog vuur tot ze lichtbruin beginnen te kleuren.
Doe vervolgens het ontbijtspek en de ui blokjes erbij, roer alles goed om en laat het even doorgaren tot de ui glazig is.
Schenk de warme bouillon en een flinke scheut witte wijn in de pan en laat het gerecht iets inkoken.
Meng de bloem en het koude water met een garde tot een glad bloempapje en bind het gerecht hiermee af.
Maak de reepjes op smaak met zout, peper en sambal.
Lekker met rijst of pasta e tomatensalade.

Zelf Provençaalse kruiden maken?
Kijk op: RECEPTEN – Zelf kruiden maken.