PANNENKOEKEN

Ingrediënten:

500 gram volle melk
250 gram bloem
2 eieren braadboter
snufje zout

Bereiding:

Neem een grote kom.
Doe de bloem en een snufje zout in een zeef, hou deze boven de kom en tik tegen de zeef tot alle bloem erdoor gevallen is.
Voeg er 2 eieren aan toe en doe de melk ook bij in de kom.
Klop het in de blender of met de mixer tot een egaal vloeibaar beslag waar geen klontjes meer in zitten.
Zet de koekenpan met een antiaanbaklaag op het vuur en laat deze boven hoog vuur even warm worden.
Doe een flinke scheut braadboter in de pan, wacht tot het schuim verdwenen is en de boter lichtbruin van kleur is.
Giet met een soeplepel wat beslag in het midden van de pan en draai snel met de pan rond zodat de hele bodem bedekt is met pannenkoekbeslag.
Temper het vuur en bak de pannenkoek tot de bovenkant droog is en de onderkant lichtbruin van kleur is.
Draai de pannenkoek om met een spatel en bak de andere kant ook mooi lichtbruin.

Met appel:
Schil 2 appels, haal het klokhuis eruit en snij er dunne schijfjes van. Bestrooi appelschijfjes met een beetje kaneel.
Smelt een scheutje braadboter in de koekenpan en bak de appelschijfjes ca. 2 minuten aan iedere kant tot ze gaar en goudbruin zijn.
Leg de appelschijfjes direct in de pan nadat het beslag met de soeplepel in de pan geschonken is.

Boeren pannenkoek.
Verdeel direct nadat het beslag met de soeplepel in de pan geschonken is ontbijtspek, dunne plakjes champignons, gesnipperde ui en dunne tomaatschijfjes over het beslag en bak de pannenkoeken ca. 2 minuten aan iedere kant goudbruin en gaar. Strooi er als de pannenkoek omgedraaid wordt geraspte kaas over zodat deze mooi over de pannenkoek smelt.