HAMTAART

Ingrediënten:

5 plakjes bladerdeeg
500 gram fijngesneden kastanjechampignons
250 gram in reepjes gesneden gekookte slagersachterham
40 gram melk
3 eieren
6 fijngesneden zongedroogde tomaatjes
1 eetlepel paneermeel
1 eetlepel Italiaanse kruiden
zout en peper uit de molen
vloeibare margarine
braadboter

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200°.
Bestrijk een oven vorm met vloeibare margarine en bekleed deze vervolgens met het bladerdeeg.
Prik met een houten cocktailprikker gaatjes in de bodem en strooi  het paneermeel erover.
Zet de pan op het vuur en laat deze boven hoog vuur even warm worden.
Doe een flinke scheut braadboter in de pan, wacht tot het schuim verdwenen is en de boter lichtbruin van kleur is.
Roerbak de champignons tot ze midden bruin gekleurd zijn en doe ze samen met de ham reepjes, de zongedroogde tomaat, de Italiaanse kruiden en zout en peper naar smaak in een kom.
Klop de eieren met de melk los, schenk dit bij het ham/champignonmengsel, schep dit goed door elkaar en vul de oven vorm hiermee.
Zet deze in het midden van de oven en laat de taart 30 a 40 minuten bij 200° garen tot deze goudbruin is.

Zelf Italiaanse kruiden maken?
Kijk op: RECEPTEN – Zelf kruiden maken.