Ingrediënten:
500 gram in smalle reepjes gesneden kipfilet
14 gram kipkruiden
20 gram zeer fijn gesneden ontbijtspek
20 gram fijn gesnipperde ui
80 gram rode wijn
100 gram vleesbouillon
120 gram fijngesneden kastanje champignons
12 gram tomatenpuree
30 gram bloem
200 gram water
1 volle theelepel vers geknipte bieslook
braadboter
Bereiding:
Zet de pan op het vuur en laat deze boven hoog vuur even warm worden.
Doe een flinke scheut braadboter in de pan, wacht tot het schuim verdwenen is en de boter lichtbruin van kleur is.
Roerbak de kipfilet bij hoog vuur tot de stukjes mooi bruin van kleur zijn.
Bestrooi het vlees tijdens het braden met de kipkruiden.
Doe als het vlees lichtbruin van kleur is de champignons, het spek en als laatste de ui bij in de pan en laat dit braden tot de ui glazig is.
Voeg vervolgens de wijn, bouillon, tomatenpuree en de bieslook toe, roer dit goed om en laat alles bij matig vuur nog een kwartiertje zachtjes stoven. .
Maak van bloem en water een egaal papje en bind de coq au vin hiermee af.
Lekker met rijst of pasta met broccoli, sperzieboontjes, doperwten of komkommersalade.
Kijk voor kipkruiden op:
RECEPTEN – Zelf kruiden maken.
Kijk voor komkommersalade op:
RECEPTEN – Salades