Ingrediënten:
4 middelgrote preien
150 gram fijngesnipperde ui
100 gram geschilde en in blokjes gesneden aardappelen
900 gram kippenbouillon
250 gram melk
80 gram crème fraîche
1 eetlepel vers gehakte bieslook
braadboter
zout en peper uit de molen
Bereiding:
Doe de bouillon en melk samen in een pan en maak dit warm. Verwijder van de prei het harde donkergroene blad en snij ook het wortelgedeelte weg.
Snij de rest in ringen en spoel deze goed schoon in een zeef of vergiet.
Zet de pan op het vuur en laat deze boven hoog vuur even warm worden.
Doe een flinke scheut braadboter in de pan, wacht tot het schuim verdwenen is en de boter lichtbruin van kleur is.
Doe de aardappelblokjes, de ui en de prei in de pan en roerbak deze tot de ui glazig wordt.
Strooi er zout en peper over, blus alles met een flinke scheut water, temper het vuur, sluit het deksel op de pan en laat het een kwartiertje zachtjes stoven.
Roer af en toe door de pan en zorg ervoor dat het zachtjes gaart. Schenk het hete bouillon/melk mengsel bij in de pan, roer alles goed door elkaar, temper het vuur en laat alles 20 minuten stoven met het deksel op de pan.
Pureer de soep met de staafmixer fijn en schep de crème fraîche en de bieslook erdoor.
Lekker met een kaasbroodje en tomatensalade.
Kijk voor het recept van kaasbroodje op:
RECEPTEN – Diverse recepten
Kijk voor tomatensalade op:
RECEPTEN – Salades