ZALM LASAGNE

Ingredienten:

400  gram lasagnebladen
400  gram zalmfilet
300  gram spinazie
80  gram Hollandse garnaaltjes
400  gram witte wijnsaus (4 dl.)
400  gram aardappelpuree
120  gram geraspte kaas
Flinke scheut braadboter

Bereiding:

Begin met het maken van de aardappelpuree en de wijnsaus (recepten zie hieronder)
Kook de lasagnebladen volgens instructie op het pak.
Warm de garnaaltjes een minuutje in heet water (blancheren)
Snij de zalmfilet in reepjes van ca. 1 cm dik.
Zet de pan op hoog vuur en verwarm de braadboter tot deze lichtbruin is.
Doe de zalmreepjes in de pan en bak ze al roerend in enkele minuten lichtbruin.
Voeg de spinazie en een snufje zout toe en roerbak alles 1 à 2 minuten bij hoog vuur.
Meng de garnaaltjes door de iets verwarmde wijnsaus.
Vul een ovenschaal laag voor laag (lasagneblad, zalm/spinazieroerbak, aardappelpuree, garnalen-wijnsaus en, als laatste, lasagneblad)
Bestrooi de schaal met geraspte kaas.
Afbakken in de heteluchtoven gedurende ca. 15 minuten bij 170/190˚

Aardappelpuree:
500 gram voorgekookte warme aardappelen.
100 gram halfvolle melk.
40 gram vloeibare braadboter.
1 met iets zout losgeklopt ei.
flinke theelepel vers geknipte bieslook.
peper en zout uit de molen.
Stamp de aardappelen fijn.
Voeg alle ingrediënten toe en schep/stamp alles goed door elkaar.

Witte wijnsaus:
600 gram witte wijn.
300 gram gesnipperde sjalot of ui.
2-3 gram venkelzaad.
300 gram koksroom.
zout en peper uit de molen.
100 gram water.
40 gram bloem.

Kook de wijn, sjalot of ui, en venkelzaad boven redelijk hoog vuur tot 1/3 in.
Roer van het koude water en de bloem met de garde een papje.
Voeg dit al roerend toe aan de ingekookte wijn, zodat deze licht gebonden is.
Zeef de saus en laat deze afkoelen.

Kijk voor alle op tv uitgezonden recepten op:
Recepten.

 

 

19 gedachten over “ZALM LASAGNE”

  1. Apart from full-on surgery, men are also investing
    in less invasive cosmetic operations to look better.
    If you run a blog or fan site that focusses
    on MMOs, and would like to join our program, send a message to Michael Hartman, the ME of the Bright Hub
    MMO channel. Are they telling me I can eat all the
    ice cream I want and not go up a dress size.

  2. I really like reading blogs like this! Causes also
    and me to feel a hot satisfying sensation educated!
    Thankyou so much!

  3. 新宿を歩いていたら買取ショップがあっていろんなブランド品を売っていた。
    Amazonギフト券も売ってるのかなと思ってガラス越しに探してみたんだけど、意外なことにアマギフは売っていなかった。あんなに日本で一番使われてるサイトのギフト券なのにスゴい意外。
    金券屋にどうしてAmazonギフト券は売っていないのか聞いてみたところ、さすがなんでも知っているアキラ先輩はスラスラと教えてくれた。
    要約すると、Amazonギフト券みたいな商品券だけど商品券じゃないギフト券はビール券みたいな紙に印刷された商品券と違くて、それ自体には価値はない。その代わりプラスティックカードに印刷されているギフト券番号に価値がある。それ自体はいらない。コードだけあればいい。
    ただ紙の商品券は使えばもう使えなくなるが、ギフト券番号は使ったものなのか使っていないのかがわからない。乱数が消えるわけではないから。
    だから金券屋はそのギフト券の英数字が使用済みなのか未使用なのかがわからない。だから手を出さないというわけ。
    なるほどアキラ先輩、キレっキレっでわかりやすかったぜ。

  4. Attractive section of content. I just stumbled upon your website and in accession capital to assert that I
    acquire actually enjoyed account your blog posts. Any way I’ll be subscribing to your feeds and even
    I achievement you access consistently fast.

  5. Hello it’s me, I am also visiting this site regularly,
    this website is in fact nice and the people are in fact sharing nice thoughts.

  6. If you are going for best contents like I do, just pay a visit this web site all the time because it offers quality
    contents, thanks

  7. I do not even know the way I ended up right here,
    however I believed this submit was great. I don’t
    recognise who you’re however certainly you are going to a famous blogger
    in the event you aren’t already. Cheers!

  8. Pingback: Dubai Ubar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *