Ingrediënten:
1 grote spitskool
500 gram gemengd gehakt
150 gram fijngesnipperde ui
1 losgeklopt ei
1 theelepel kerriepoeder
1 theelepel gemberpoeder
zout en peper uit de molen
braadboter
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 175°.
Haal 12 bladeren van de kool en spoel deze goed schoon.
Snij de rest van de kool in fijne snippers, spoel deze goed schoon en laat ook deze goed uitlekken.
Breng in een ruime pan 1,5 liter water aan de kook en leg de koolbladeren een voor een gedurende 1 minuut in het water en laat ze daarna goed uitlekken.
Zet een braadpan op het vuur en laat deze boven hoog vuur even warm worden.
Doe een flinke scheut braadboter in de pan, wacht tot het schuim verdwenen is en de boter lichtbruin van kleur is.
Fruit hierin de ui tot deze glazig is, doe de koolsnippers, kerriepoeder en gemberpoeder erbij, roerbak alles een paar minuten.
Schep het koolmengsel in een ruime schaal en laat het afkoelen.
Doe het gehakt in een ruime kom, strooi er wat zout en peper over, doe het losgeklopte ei en het koolmengsel erbij en kneed dit tot een egale bal.
Maak hier 12 eivormige balletjes van, leg in elk koolblad een balletje en prik deze dicht met een cocktailprikker.
Leg de koolrolletjes los van elkaar in een ovenschotel en laat ze 30-40 minuten in de oven garen bij 175°.
Lekker met rijst, pasta of gebakken aardappeltjes
met broccoli, sperzieboontjes of een aangemaakte salade.