SAUCIJSJES MET AARDAPPEL-TOMAATPUREE

Ingrediënten:

4 varkens saucijsjes
1,5 kilo aardappelen
400 gram tomaatblokjes uit blik
2 handperen
het sap van 2 citroenen
2 eetlepels fijngeknipte bieslook
zout en peper uit de molen
braadboter

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 70°. Kook de aardappelen in een ruime kookpan gaar.
Schil der peren, haal het klokhuis eruit en maak van elke peer acht partjes.
Laat de tomaatblokjes uitlekken en vang het vocht op.
Zet de braadpan op het vuur en laat deze boven hoog vuur even warm worden.
Doe een flinke scheut braadboter in de pan, wacht tot het schuim verdwenen is en de boter lichtbruin van kleur is.
Zet de pan een minuutje van het vuur zodat de boter iets afkoelt.
Leg de worstjes in de pan, zet de pan weer op het vuur en braad de worstjes in 20 minuten bij matig vuur bruin en gaar.
Prik bij het draaien niet in de worstjes en zorg dat het vuur niet te hoog komt want dan barsten de worstjes.
Neem ze uit de pan en hou ze warm in de oven.
Doe de partjes peer in de pan, besprenkel ze met het citroensap en bak ze boven matig vuur tot ze kleur beginnen te krijgen. Neem ze uit de pan en hou ze warm in de oven.
Giet de aardappelen af en stamp ze fijn.
Schep de tomaatblokjes, bieslook en zoveel van het tomaatvocht erdoor zodat er een smeuïge puree ontstaat en breng deze op smaak met zout en peper.

Serveer de puree met de worst, de peer en geef er gekookte worteltjes bij