Ingrediënten:
1 kilo voorgegaarde minikriel aardappeltjes
4 kippenpoten van elk ca. 300 gram
2 x 20 gram kipkruiden
100 gram zeer fijngesnipperde ui
150 gram room
180 gram donker bier
70 gram bloem
1 eetlepel vers gehakte peterselie braadboter
Bereiding:
Verwarm de heteluchtoven voor op 220˚.
Kruid de kippenpoten met 20 gram kipkruiden en leg ze naast elkaar in een ruime ovenschaal.
Meng in een kom de bloem en de room met een garde rustig door elkaar.
Vooral niet kloppen!
Schenk daarna onder rustig roeren het bier erbij en roer alles tot een egaal papje en verdeel dit gelijkmatig over de kip.
Zet de schaal in de oven bij 220˚.
Draai na een kwartier de temperatuur terug naar 170˚ en sluit het deksel op de schaal of dek de schaal goed af met aluminiumfolie.
Zet na een uur de oven uit, open de deur 5 tot 10 seconden, sluit deze weer en laat de kip nog nagaren in de oven.
Zet de pan op het vuur en laat deze boven hoog vuur even warm worden.
Doe een flinke scheut braadboter in de pan, wacht tot het schuim verdwenen is en de boter lichtbruin van kleur is.
Doe de aardappeltjes in de pan, strooi er 20 gram kipkruiden over en bak ze boven hoog vuur tot ze bruin beginnen te kleuren.
Schep de ui erdoor en laat deze meebraden tot ze glazig zijn.
Neem de kip uit de oven, strooi de peterselie erover en zet de schaal op tafel, samen met de aardappeltjes.
Zelf kipkruiden maken?
Kijk op: RECEPTEN – Zelf kruiden maken.