Ingrediënten:
1 kilo in kleine blokjes gesneden pompoen zonder schil
1 liter groentebouillon
150 gram fijngehakte rode ui
100 gram slagroom
80 gram droge witte wijn
60 gram boter
30 gram bloem
40 gram geraspte Parmezaanse kaas
braadboter
zout en peper uit de molen
Bereiding:
Doe de boter en bloem in een kookpan.
Verwarm dit 2 minuten op laag vuur, onder voortdurend roeren en haal de pan vervolgens van het vuur.
Zet een ruime pan op het vuur en laat deze boven matig vuur even warm worden.
Doe een flinke scheut braadboter in de pan, wacht tot het schuim verdwenen is en de boter lichtbruin van kleur is.
Bak de uien en de pompoen op matig vuur onder regelmatig roeren tot de ui iets kleur beginnen te krijgen.
Strooi er wat peper en zout over, voeg de witte wijn toe, schenk de bouillon erbij en breng dit aan de kook.
Laat alles een klein half uurtje heel zachtjes pruttelen.
Voeg het mengsel van bloem en boter toe en pureer de inhoud van de pan fijn met de staafmixer.
Schenk de room bij in de pan, meng deze goed door de soep en laat de soep onder voortdurend roeren twee minuutjes inkoken.
Maak de soep op smaak met zout en peper en meng er als laatste de kaas door.
Lekker met stokbrood of een andere broodsoort en een frisse salade.
Een frisse salade maken?
Kijk op: RECEPTEN – Salades.