QUICHE LORRAINE

Ingrediënten:

200 gram bloem
100 gram margarine
60 gram water

200 gram  in kleine blokjes gesneden katenspek
200 gram in kleine blokjes gesneden ontbijtspek
200 gram in kleine blokjes gesneden ui
400 gram geraspte belegen kaas

10 eieren
250 gram koffiemelk
4 gram vleeskruiden

Bereiding:

Verwarm de hete lucht oven voor op 170˚.
Doe de bloem in de keukenmachine.
Snij de boter in dunne plakjes en doe deze bij de bloem.
Meng het goed door elkaar.
Schenk het water erbij en meng alles tot een stevige bal.
Maak het aanrecht goed schoon en strooi er wat bloem op.
Leg het deeg op de aanrecht en rol het uit tot een grote, redelijk dunne plak.
Vet een taartvorm goed in met boter en bedek deze met het deeg.
Meng het spek, kaas en ui goed door elkaar en schep het gelijkmatig in de taartvorm.
Klop de eieren, koffiemelk en de kruiden goed door elkaar en schenk het voorzichtig over de inhoud van de taartvorm.
Plaats de taart in de oven en laat deze ca. 45 minuten garen.
Zet de oven uit, open de deur een half minuutje zodat de temperatuur teruggaat
en laat de quiche een klein half uurtje in de oven staan.
Haal de taart daarna uit de vorm en leg deze op een schaal.

Zelf vleeskruiden maken?
Kijk op: RECEPTEN – Zelf kruiden maken.