Ingrediënten:
4 entrecotes van elke ca. 175 gram
braadboter
zout en peper uit de molen
100 gram roomboter
1/2 theelepeltje citroensap
2 theelepeltjes kleingesneden verse bieslook
1 eetlepel fijngehakte verse peterselie
1 mespuntje gedroogde fijngewreven tijm
knoflook naar smaak
Bereiding:
Maak vooraf de kruidenboter.
Roer de roomboter met een vork in een kom tot deze zacht is.
Voeg hieraan het citroensap, zout en peper toe, en meng dit rustig door elkaar. Roer er dan de tuinkruiden en de uitgeperste knoflook doorheen.
Vorm van de boter een rolletje en wikkel dit rolletje in vetvrij papier of plastic folie.
Leg dit rolletje in een koelkast om op te stijven.
Zet de pan op het vuur en laat deze boven hoog vuur even warm worden.
Doe een flinke scheut braadboter in de pan, wacht tot het schuim verdwenen is en de boter lichtbruin van kleur is.
Leg de entrecotes los van elkaar in de pan.
Bak ze rustig schuivend door de pan tot de onderzijde mooi bruin is.
Draai het vlees om en bestrooi dit licht met zout en peper.
Bak de andere kant ook tot deze mooi bruin is, draai ze om en bestrooi ook deze kant met zout en peper.
Neem de entrecotes uit de pan, leg ze op een voorverwarmde schaal en leg op elke entrecote een of twee schijfjes kruidenboter.
Lekker met gebakken aardappeltjes of aardappelpuree en serveer er groene groenten, zoals snijboontjes, spinazie, sperzieboontjes of peultjes bij.