ZWITSERSE SCHNITZEL

Ingrediënten:

4 dunne varkensschnitzels van elk ca. 135 gram
100 gram zeer fijngesnipperd gerookt spek
1 glas witte droge wijn
1 losgeklopt ei gemengd met 1 eetlepel koud water
een schaaltje paneermeel
15 gram bloem
braadboter
zout en peper uit de molen

Bereiding:

Bestrooi het vlees met zout en peper.
Haal de schnitzels door het ei mengsel en daarna door het paneermeel.
Druk dit goed aan.
Zet de pan op het vuur en laat deze boven hoog vuur even warm worden.
Doe een klein scheutje braadboter in de pan, wacht tot het schuim verdwenen is en de boter lichtbruin van kleur is.
Doe het spek in de pan, roerbak het tot het lichtbruin van kleur is en schep het uit de pan in een schaaltje.
Temper het vuur, doe nog een scheut braadboter in de pan, roer de aanbaksels goed los en leg het vlees in de pan.
Bak de schnitzels boven een matig vuur zachtjes rondom bruin en gaar in 8 á 10 minuten.
Neem ze uit de pan en leg ze op een verwarmde schaal of leg ze in de oven bij 70˚zodat ze warm blijven.
Doe weer een scheut braadboter in de pan, roer de aanbaksels los, strooi de bloem bij in de pan en roer deze met een garde door het braadvet.
Doe het uitgebakken spek weer bij in de pan.
Schenk er vervolgens de wijn beetje bij beetje bij en blijf goed roeren tot de saus aan de kook komt.
Temper het vuur iets en laat de saus een klein minuutje zachtjes nagaren.
Maak de saus, indien nodig, op smaak met wat zout en peper en doe deze in de sauskom.

Geef er bloemkool, doperwtjes met gebakken aardappelen of riefkoekjes* bij.

* Zelf riefkoekjes maken?
Kijk op: RECEPTEN – Diversen.