Ingrediënten:
1200 gram in grovere reepjes gesneden andijvie
1000 gram aardappelpuree*
100 gram geraspte belegen kaas
100 gram in kleine blokjes gesneden ui
4 eieren
40 gram bloem
braadboter
nootmuskaat
Zout en peper uit de molen
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 250˚.
Spoel de andijvie in een vergiet met koud zodat het zand eruit is.
Doe deze dan in een kookpan, voeg zoveel heet water toe dat de andijvie net niet onder staat en kook deze 4 tot 5 minuten.
Stort de andijvie in een vergiet en laat deze goed uitlekken.
Droog de kookpan, zet deze op hoog vuur, doe een flinke scheut braadboter in de pan en fruit de uiblokjes hierin tot ze glazig zijn.
Strooi de bloem over de uiblokjes, roer dit goed door elkaar, temper het vuur iets en laat dit al roerende een minuutje zachtjes garen.
Voeg de andijvie bij in de pan, roer alles goed door elkaar en neem de pan van het vuur.
Maak de andijvie op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
Klop de eieren los met een beetje zout en peper.
Vet een niet te hoge ovenschaal in met olie.
Doe de andijvie in de ovenschaal en daar bovenop de aardappelpuree.
Schenk de losgeklopte eieren erover en strooi daar de geraspte kaas over.
Bak de schotel af in ongeveer een half uurtje bij 220˚ totdat deze goudbruin van kleur is.
Voor niet vegetariërs: lekker met een gehaktballetje, verse worst of ’n varkenslapje.
* Zelf aardappelpuree maken?
Kijk op: RECEPTEN – Diversen.