Ingrediënten:
700 gram gemengd gehakt
100 gram fijngesneden uiblokjes
15 gram gehaktkruiden
1 eetlepel groene pepertjes uit pot
braadboter
Bereiding:
Meng het gehakt samen met ui, gehaktkruiden en de groene pepertjes tot een egale stevige massa.
Vorm er 8 rolletjes van elk ca. 8 centimeter van en plet deze rolletjes (tussen plastic folie) voorzichtig zodat er steaks ontstaan van ongeveer een halve centimeter dikte.
Zet de pan op het vuur en laat deze boven hoog vuur even warm worden.
Doe een flinke scheut braadboter in de pan, wacht tot het schuim verdwenen is en de boter lichtbruin van kleur is. Leg de steaks naast elkaar in de pan en bak de steaks boven redelijk vuur, rustig schuivend, tot de onderzijde mooi bruin is.
Draai ze om en bak de andere kant tot deze ook mooi bruin is.
Temper het vuur iets, blus de braadboter af met een klein beetje heet water en laat het vlees nog enkele minuten zachtjes doorgaren.
Lekker met stokbrood of een andere broodsoort, rijst, pasta, friet of gebakken aardappeltjes en geef er een frisse salade bij.
* Zelf gehaktkruiden maken?
Kijk op: RECEPTEN – Zelf kruiden maken.
Kijk voor een frisse salade op:
RECEPTEN – Salades