KIPFILET MET ANANAS

Ingrediënten:

600  gram kipfilet in blokjes van ca. 1 centimeter gesneden
20  gram ketjap benteng manis
20  gram sherry
16  gram kipkruiden
20  gram bloem
80  gram koud water
klein blikje ananasstukjes ca. 250 gram
braadboter

Bereiding:

Zet de pan op het vuur en laat deze boven hoog vuur even warm worden.
Doe een flinke scheut braadboter in de pan, wacht tot het schuim verdwenen is en de boter lichtbruin van kleur is.
Doe de kipblokjes in de pan en laat de blokjes aan de onderzijde mooi bruin worden.
Schep ze een keer om en laat het vlees weer even bruinen.
Blijf dit herhalen tot alle blokjes bruin gekleurd zijn.
Strooi de kruiden over het vlees, schep deze goed door de kip en doe de ananasbokjes met het ananasnat de ketjap en de sherry bij in de pan.
Temper het vuur, nadat het goed door elkaar geschept is, naar ca. 70% en laat alles een paar minuten garen.
Roer regelmatig even door het gerecht.
Meng met een garde de bloem en het water tot een bloempapje.
Schenk dit bij in de pan, zet het vuur hoog en blijf roeren tot alles tegen de kook komt.
Temper het vuur iets en laat het gerecht nog een klein minuutje nagaren.

Lekker met rijst, pasta of gebakken aardappeltjes met bloemkool of sperzieboontjes.

* Zelf kipkruiden maken?
Kijk op: RECEPTEN – Zelf kruiden maken.