Ingrediënten:
4 schoongemaakte forellen
4 takjes rozemarijn
2 grote citroenen
zout en peper uit de molen
olijfolie
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 175˚.
Spoel de citroenen af, droog ze af, snij ze in de lengte doormidden en maak er dan dunne plakjes van.
Dep de forellen aan de binnenzijde droog met keukenpapier.
Bestrooi de binnenzijde matig met zout en peper.
Leg in elke forel een takje rozemarijn en enkele plakjes citroen.
Sprenkel er wat olijfolie over.
Vet een lage ovenschaal met olijfolie in en leg de forellen naast elkaar in deze schaal.
Leg de rest van de citroenschijfjes over de vis en besprenkel dit met wat olijfolie.
Bestrooi alles nog met een beetje zout en peper, dek de schaal af met een deksel of aluminiumfolie en laat de forellen in de oven in een klein half uurtje bij 175˚ garen.
Dit gerecht kan ook uitstekend met andere soorten vis bereid worden.
Heb je een hekel aan vis met graat, neem dan b.v. kabeljauwfilet.
Leg de filets naast elkaar in de ingevette ovenschaal, strooi er zout en peper over, verdeel de rozemarijn en de citroen over de vis en besprenkel alles met wat olijfolie.
Lekker met doperwtjes met wortelen en aardappelpuree.
Zelf aardappelpuree maken, kijk op:
RECEPTEN – Diversen.