Ingrediënten:
2 grote witte uien
130 gram melk
100 gram bloem
1 ei
zout en peper uit de molen
bakolie
Bereiding:
Schil de uien en snij deze in plakken van iets minder dan 1 centimeter dik.
Druk deze plakjes in ringen uiteen.
Klop het ei door de melk.
Haal de uiringen door het melkmengsel en daarna door de bloem.
Zet de pan op het vuur en laat deze boven hoog vuur even warm worden.
Doe een laagje bakolie in de pan, laat deze even warm worden en leg voorzichtig een aantal uiringen in de pan.
Bak ze boven matig vuur bruin en knapperig.
Leg ze op een stuk keukenpapier of op een rooster en laat ze uitlekken.
Bestrooi ze licht met zout en peper uit de molen.
Lekker bij gehaktballetjes, hamburgers of shoarma.
Ook heel bijzonder bij stoofvlees met een aangemaakte salade.
Een aangemaakte salade maken?
Kijk op: RECEPTEN – Salades.