Ingrediënten:
500 gram in smalle reepjes gesneden schnitzelvlees
100 gram fijngesnipperde ui
100 gram bouillon
70 gram wijnazijn
2 eetlepels geraspte mierikswortel
braadboter
Zout en peper uit de molen
Bereiding:
Zet de pan op het vuur en laat deze boven hoog vuur even warm worden.
Doe een flinke scheut braadboter in de pan, wacht tot het schuim verdwenen is en de boter lichtbruin van kleur is.
Doe de gesnipperde ui in de pan en fruit deze boven een hoog vuur tot ze glazig zijn.
Voeg het in reepjes gesneden vlees toe en bestrooi het met zout peper.
Blijf roeren tot het vlees bruin begint te kleuren.
Schenk vervolgens de verwarmde bouillon en de wijnazijn bij in de pan.
Roer alles goed om en temper het vuur iets.
Laat de inhoud van de pan boven matig vuur in 4-5 minuten garen.
Schep alles uit de pan in een verwarmde schaal.
Strooi er de geraspte mierikswortel over en plaats de schaal op tafel.
Lekker met:
Aardappelpuree of aardappelgratin, stokbrood of een andere broodsoort.
Maar met pasta of rijst smaak het ook uitstekend.
Zelf aardappelpuree of aardappelgratin maken?
Kijk op: RECEPTEN – Aardappel gerechten.