BIEFSTUK MEXICO

Ingrediënten:

4 kogel of haas biefstukken van elk ca. 150 gram
het sap van 2 citroenen
200 gram schoongemaakte en in blokjes gesneden groene paprika´s
200 gram schoongemaakte en in blokjes gesneden rode paprika´s
200 gram fijngesneden uiblokjes
250 gram gezeefde tomaat
1 theelepel paprikapoeder mild
braadboter
Zout en peper uit de molen

Bereiding:

Leg de biefstukken in een schaaltje waarin het sap van de uitgeperste citroenen is geschonken en bestrooi dit met een beetje zout en peper.
Laat de biefstukken ca. 3 uur in deze marinade liggen.
Kook de in kleine stukjes gesneden rode en groene paprika´s, in water waaraan wat zout is toegevoegd.
Zet de pan op het vuur en laat deze warm worden.
Doe een flinke scheut braadboter in de pan en wacht tot het schuim verdwenen is en de boter lichtbruin van kleur is.
Fruit de ui in een braadpan tot ze glazig zijn.
Voeg de voorgekookte paprika´s en de tomaten toe.
Schep alles goed om en temper het vuur.
Strooi er wat zout en peper over en doe er een eetlepel paprikapoeder bij. Schep alles heel goed om, en laat de inhoud van de pan boven matig vuur zolang inkoken tot er een mooie saus ontstaat.
Blijf alles regelmatig omscheppen.
Verhit vervolgens een flinke scheut braadboter in een koekenpan en doe zodra het schuim verdwenen is de biefstukken in de pan.
Bak de biefstukken boven een hoog vuur schuivend door de pan aan beide zijden bruin.
Bestrooi het vlees met zout en peper en voeg ´t citroensap toe.
Haal het vlees uit de pan en leg het op een voorverwarmde schaal.
Schenk de saus over het vlees en zet de schaal op tafel.
Lekker met gebakken aardappeltjes en een frisse salade.

Kijk voor gebakken aardappeltjes en frisse salade op:
RECEPTEN

Kijk voor alle op tv uitgezonden recepten op:
RECEPTEN