Ingrediënten:
300 gram gekruid gehakt *
30 gram braadboter
80 gram ontbijtspek, zeer dun julienne gesneden
20 gram fijngesneden uiblokjes
200 gram koksroom
30 gram bloem
100 gram koud water
2 losgeklopte eieren
halve eetlepel vers gehakte peterselie
zout en peper uit de molen
Bereiding:
Zet de wokpan op het vuur en laat deze boven hoog vuur even warm worden.
Doe dan de braadboter in de pan, wacht tot het schuim verdwenen is en de boter lichtbruin van kleur is.
Doe het gehakt in de pan en bak het boven hoog vuur rul door het met een spatel tijdens het bakken klein te maken.
Als het gehakt goed aangebraden is de uiblokjes en het ontbijtspek erbij in de pan, schep deze goed door het gehakt en laat alles even braden tot de ui glazig is.
Voeg al roerend de losgeklopte eieren toe en laat deze meegaren.
Daarna de koksroom en de peterselie erbij doen en blijven roeren totdat de inhoud van de pan begint te pruttelen.
Klop met een garde het water en de bloem tot een glad papje.
Bind de saus met het bloempapje en laat de saus een klein minuutje nagaren.
Maak alles op smaak met zout en peper.
Schenk de saus in een kom of schaal.
Lekker met alle soorten pasta, maar deze saus kan ook uitstekend bij gekookte rijst geserveerd worden.
Geef er een komkommersalade bij.
Kijk voor komkommersalade op:
RECEPTEN – Salades
* Zelf gehaktkruiden maken?
Kijk op: RECEPTEN – Zelf kruiden maken.
Kijk voor alle op tv uitgezonden recepten op:
RECEPTEN