Ingrediënten:
600 gram in blokjes gesneden tempeh
200 gram gesnipperde ui
200 gram bami groenten
200 gram groentebouillon
200 gram gezeefde tomaat
1 halve eetlepel paprikapoeder mild
mespuntje sambal
zout en peper uit de molen
braadboter
Bereiding:
Zet de braadpan op het vuur en laat deze boven hoog vuur even warm worden.
Doe een flinke scheut braadboter in de pan, wacht tot het schuim verdwenen is en de boter lichtbruin van kleur is.
Verdeel de tempeh blokjes over de bodem van de pan en laat de onderzijde goudbruin worden, schep het om en laat ook dit weer bruin worden.
Herhaal dit tot alle blokjes goudbruin zijn.
Bestrooi ze met zout, peper, paprikapoeder en doe ook de sambal erbij.
Schep alles goed door elkaar, temper het vuur en laat het een paar slagen zachtjes braden boven matig vuur.
Schenk de bouillon en de gezeefde tomaat erbij en voeg ook de groenten toe.
Schep alles goed door elkaar, breng de goulash aan de kook, temper het vuur, sluit het deksel op de pan en laat het gerecht 30-40 minuten bij matig vuur zachtjes garen.
Roer regelmatig door de pan zodat het niet aanzet en voeg een beetje heet water toe als er teveel braadvocht verdampt.
Lekker met rijst, pasta, gebakken aardappelen of aardappelpuree met broccoli, sperzieboontjes, doperwten of peultjes.