BACON SPAGHETTI

Ingrediënten:

500 gram spaghetti
400 gram in kleine blokjes gesneden verse ongezouten  bacon
200 gram fijngesnipperd ontbijtspek 300 gram kleine garnaaltjes
100 gram vleesbouillon
100 gram fijn geraspte boerenkaas
30 gram citroensap
1 eetlepel fijngehakte verse peterselie
1 theelepeltje sambal
1/2 fijngesnipperde rode chilipeper zonder zaadjes
zout en peper uit de molen
braadboter

Bereiding:

Kook de spaghetti zoals aangegeven op de verpakking en laat deze goed uitlekken.
Zet de braadpan op het vuur en laat deze boven hoog vuur even warm worden.
Doe een flinke scheut braadboter in de pan, wacht tot het schuim verdwenen is en de boter lichtbruin van kleur is.
Doe de baconblokjes in de pan, laat de onderkant mooi bruin worden, schep het een keer om en laat het weer bruin worden.
Herhaal dit tot alle blokjes bruin van kleur zijn en voeg vervolgens de chilipeper, sambal en het citroensap toe.
Roerbak alles een half minuutje bij hoog vuur, voeg de garnalen toe, temper het vuur en roerbak de garnaaltjes bij matig vuur een paar minuutjes mee tot ze iets kleur beginnen te krijgen.
Voeg de pasta, het citroensap, de bouillon en wat zout en peper uit de molen toe aan het garnalenmengsel in de braadpan.
Roer het goed om en laat de spaghetti bij matig vuur even goed doorwarmen.
Schep de spaghetti in een ruime platte schaal, strooi de peterselie erover en zet de schaal op tafel.
Zet een schaaltje met de geraspte kaas erbij en serveer er komkommersalade of tomatensalade bij.